Bio

Thomas Smith is een stand-up comedian “pur sang” met Britse roots, maar vooral actief in Vlaanderen en Nederland. Smith speelt zowel in het Engels (zijn moedertaal) als in het Nederlands (getint met een licht Antwaarps accent). Hij begon zijn carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup.

Thomas Smith is een comedian die het flegma en flow van de pure Engelse stand-up comedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Observatie, improvistatie, knipoog, waarheid en glijmiddel.

Thomas Smith was een vaste waarde in zowat alle producties van Comedy Casino (Canvas),  was MC van de gelijknamige Roadshow en is met zijn eigen materiaal te zien op alle door VRT uitgegeven DVD’s er van. Ook op de 2 Joker Comedy CD’s (ism P-Magazine) is hij één van de centrale comedians.

Daarnaast heeft Thomas al bijdrages geleverd aan verscheidene tv-programma’s (Neveneffecten, Vermist, Iedereen Sam, ).
Als panellid heeft hij ook bijdragen geleverd voor 'Mag ik U kussen', 'De Kazakkendraaiers' en 'Scheire en de Schepping'.
Thomas was ook te zien als scherm-medewerker voor het derde seizoen van ‘Zonde van de Zendtijd’, een programma dat zowel op Canvas als Ned3 werd uitgezonden. In 2013 zag u Thomas ook als 1 van de vier 'Foute Vrienden' op 2B, waarin hij straalt als dé improvisator!

Thomas nam zijn eerste DVD op in een productie van PIAS COMEDY. Dit hebbeding getiteld “Alienman Smith” is in de meeste winkels verkrijgbaar en ook op deze site.
Zijn 2de DVD getiteld “Will set you free.” Volgde snel en werd beloond met 4 sterren in De Standaard. Deze DVD werd ook gerealiseerd in een productie van PIAS COMEDY, en is eveneens verkrijgbaar in de meeste winkels en ook op deze site.

In september 2012 begon Thomas met zijn derde avondvullend programma ‘Chaos’ te touren in België. Wegens groot succes (5 sterren in De Standaard) en veel uitverkochte zalen, hernam Thomas Chaos in 2013-2014.

Tijdens het seizoen '14-'15 en '15-'16 brengt hij zijn vierde zaalshow 'RUIS', bekroond met 4 sterren; een knetterende voorstelling waarin hij zijn gigantisch improvisatietalent eens te meer laat zien!

In februari 2017 begint Thomas te touren met zijn 5e voorstelling. 'STRAK', zo heet de nieuwe show. Voor het eerst zal Thomas simultaan touren in België en Nederland met dezelfde show. De premières gebeuren in de Stadsschouwburg van Utrecht op 27 februari, en de Arenbergschouwburg in Antwerpen op 7 maart. In STRAK legt Smith de nadruk op veel materiaal en strak vertelde anekdotes. Waar hij in zijn vorige shows erop los improviseerde, gaat hij nu op zoek naar het perfecte repertoire… tenzij hij even wordt afgeleid natuurlijk!