Chaos

Bekroond met VIJF STERREN in De Standaard!

Een illusie armer.

We maken onszelf graag dingen wijs. Onbenulligheden die wat orde scheppen in de chaos van onze gedachten, zaken die het leven wat spannender maken. Maar wat als deze gedachten zich tegen ons gaan keren? Dat we onszelf dingen wijsmaken die niet nodig zijn? Dat we paranoïde worden van dat ene onbeantwoorde sms’je, onzeker over de toekomst van onze kledij en bang dat onze heldenstatus niet vol te houden is. Het zijn deze illusies die comedian Thomas Smith wil blootleggen en doorprikken. En hij zoekt een nuttig antwoord op de levensvraag: wat te doen als je goed nieuws krijgt terwijl je hoofdpijn hebt?

CHAOS is grotendeels afhankelijk van en ontvankelijk voor het nu. Elke avond is anders en ontstaat op het moment zelf. Alleen Thomas' warrige geest die het overzicht kan bewaren. Dat maakt de show onvoorspelbaar, ontwapenend en onverdeeld grappig tegelijk.

CHAOS is Thomas' derde zaalshow. Zijn vorige - 'Thomas Smith Will Set You Free' - werd in De Standaard omschreven als "een brok onversneden stand-up, zoals we dat kennen van de grote Engelse en Amerikaanse comedians". De DVD werd in dezelfde krant bekroond met 4 sterren. In 2011 stond Thomas zijn comedycollega's Bert Gabriëls en Henk Rijckaert bij in het derde seizoen van 'Zonde Van De Zendtijd' (Canvas).

Tekst & spel: Thomas Smith
Productie: PretPraters

Smith blijft één van de weinige Vlaamse comedians die de banaliteit van het leven echt kleur weten te geven. Met Chaos benadert hij de essentie van stand-upcomedy. Sta op en wees grappig: zelden heeft iemand stand-upcomedy bij ons zo letterlijk tot uitvoering gebracht.
De Standaard