Shows

De Jaren Van Verstand

Thomas’ eerdere shows werden allemaal met vier- en zelfs vijf sterren recensies beoordeeld in de Vlaamse kranten. En niet verwonderlijk: Thomas brengt een ijzersterke mix van materiaal en improvisatie. Zowel comedians als critici zijn het erover eens: Thomas kent zijn gelijke niet in het Nederlandse en Vlaamse circuit.

 

‘De Jaren Van Verstand’ hoe bereik je die, en heb je daar je verstand wel voor nodig?

STRAK

Een nieuw begin, een halve eeuw en een strakke show.

Sinds 1 januari 2017 is het officieel: Thomas Smith is Belg. Ja, hij kent de cultuur. Ja, hij kan de taal. Ja, hij speelt hele shows in het Nederlands. Hij woont al bijna zijn hele leven in Vlaanderen, maar heeft zich nooit laten naturaliseren. Als Johnson, Farage en consorten zich niet hadden gemoeid, was dat waarschijnlijk ook zo gebleven. De Brexit werd ook meteen de exit van Britse Belg Smith. Over een brain drain gesproken!

Aanwezig

In België is Thomas Smith niet alleen bekend van zijn unieke theatershows vol improvisatie en met een zeer hoog energieniveau, maar ook van de tv-hitserie Foute Vrienden. Thomas was headliner van de succesproductie De Bourgondische Belgen, was te zien in Zonde van de Zendtijd en komt nu eindelijk met een soloshow naar de Nederlandse theaters. Een show zoals alleen Thomas dat kan. Hoge grapdichtheid, veel improvisaties en sterke stand-up op soepele sympathieke wijze gebracht. Een unieke combinatie die zijn Vlaams/Britse roots verraadt.
 

RUIS

Nu in de zalen - 4 sterren in De Standaard
Dat Thomas Smith een hoofd heeft waar wel wat ruis in voorkomt, is al geen geheim meer. Maar is hij alleen? Wat moeten we met de ruis die ons omringt, al de prikkelingen die onze wereld verdoezelen? Kun je het zien, kun je het horen of wil je het wegfilteren om beter te focussen op de belangrijke zaken in het leven? Misschien zijn al die zogeheten ‘belangrijke’ zaken wel net de ruis… Hoog tijd om daar wat verduidelijking in te brengen en vooral wat ruis aan toe te voegen.

Chaos

Bekroond met VIJF STERREN in De Standaard!

Een illusie armer.

We maken onszelf graag dingen wijs. Onbenulligheden die wat orde scheppen in de chaos van onze gedachten, zaken die het leven wat spannender maken. Maar wat als deze gedachten zich tegen ons gaan keren? Dat we onszelf dingen wijsmaken die niet nodig zijn? Dat we paranoïde worden van dat ene onbeantwoorde sms’je, onzeker over de toekomst van onze kledij en bang dat onze heldenstatus niet vol te houden is. Het zijn deze illusies die comedian Thomas Smith wil blootleggen en doorprikken. En hij zoekt een nuttig antwoord op de levensvraag: wat te doen als je goed nieuws krijgt terwijl je hoofdpijn hebt?